Det blir ofte sagt å man skal ha en masse erfaring for å være en vellykket pokerspilller. Alt man trenger er å se på legender som Brunson, Moss, osv. for å se å det i noen tilfeller kan ta årtier å oppnå suksess. Men så ser du på Phil Ivey, en av de beste unge spilllere i dag og inn ser å han godt kan slå dem alle sammen når han har vært i spilllet i like lang tid.

Med en alder på 29 år har Phil matchet og på noen områder overgått alle spillleres tidlige suksesser. Han er født i California i 1976 og er nå bosatt i Atlantic City, New Jersey, og Phil har vist fullt engasjement i å bli en av de beste spilllerne i verden. Hvor hans fornemmelse for kort kommer fra er en gåte, for uansett om spilllet er Limit, No-Limit, Stud, Omaha, eller noe annett, viser Ivey alltid å han er klar til å ta utfordringen, og han viser evner i alle pokervarianter. Noe som langt overgår alderen hans.

Phil stormet inn på scenen i WSOP 2000, hvor han ble en av de yngste som noens inn e har vunnett et armbånd. Han vant $2.500 Pot Limit Omaha-mesterskapet. Det mange har glemt er å han ga folk en advarsel om hva han kunne fem dager tidligere, da han fikk en 5. plass ved $2.000 No Limit Texas Holdem. Siden da har Ivey vunnett i alt fem armbånd, inklusive en delt førsteplass i flest armbånd på et år i 2002 (da han vant 3), der han vant en av de vanskeligste turneringene i WSOP 2005 og vant $5.000 Pot Limit Omaha (m/Rebuys) mesterskapet. Med sitt nåværende tempo, er det mye mulig å han kommer til å knuse alle rekorder rundt WSOP-armbånd og pengepremier.

Alt i alt har Ivey vunnett premiepenger i nesten 50 turneringer siden han startet i 2000. Tyve av dem har vært i WSOP og han har også klart seg godt under WPT. Selv om han ikke har vunnett en WPT-tittel ennå, har han suttet ved seks finalebord og vunnett over $1,25 millioner i de tre årene WPT har eksistert. Han har også konkurrert i andre turneringer rundt omkring i USA og resten av verden.

Phils evne til å fokusere er en av de sterkeste sidene ved spilllet hans. Hans konkurrenter kommer alltid med kommentarer til den konsentrasjonen han legger i spilllet, og det er høyst sannsynlig en av grunnene til hans suksess. Han har også vært i stand til å spillle med noen av de beste spilllerne ved de store cashgamene på Bellagio i Las Vegas, hvor han ofte spilller mot de beste i verden og om potter de fleste pokerspilllere ikke kan forestille seg.

Selv om han er en av de mest inn advendte spilllerne i dag (han gir sjeldent intervjuer) og liker ikke oppmerksomhet, er det ofte blitt bemerket å Phil er en av de snilleste og mest ydmyke i feltet. Selv om han har vist talet og evner som kunne tillate han å være kjepphøy, er det ikke noe for ham. Han spilller stadig spilllet som om han satt ved de små bordene, og er alltid på utkikk etter måter å forbedre spilllet sitt på. Om 50 år fra nå er det mye mulig å når vi snakker om pokerlegender, så er Phil Ivey en av de.

Du kan møde Phil Ivey på Full Tilt Poker!

Tilbake til pokerstjerner!